neem bv een ovenschaal, leg hier een laag grof zeezout in, doe de gamba's erboven op en dek alles behalve de koppen weer af met zeezout. Zet ze op de bbq, als de koppen mooi roze gekleurd zijn, dan zijn de gamba's gaar. Veeg het zout eraf, en pel de gamba's. Je kan er nu nog een beetje citroensap en of olijfolie over doen.
zondag 12 februari 2012
Gamba's
Ikzelf ben allergisch voor garnalen etc, maar hier in huis worden ze wel gewaardeerd. Dit is een hele simpele manier om ze op de bbq te bereiden. Met dank aan Mike van live fire concepts
neem bv een ovenschaal, leg hier een laag grof zeezout in, doe de gamba's erboven op en dek alles behalve de koppen weer af met zeezout. Zet ze op de bbq, als de koppen mooi roze gekleurd zijn, dan zijn de gamba's gaar. Veeg het zout eraf, en pel de gamba's. Je kan er nu nog een beetje citroensap en of olijfolie over doen.
neem bv een ovenschaal, leg hier een laag grof zeezout in, doe de gamba's erboven op en dek alles behalve de koppen weer af met zeezout. Zet ze op de bbq, als de koppen mooi roze gekleurd zijn, dan zijn de gamba's gaar. Veeg het zout eraf, en pel de gamba's. Je kan er nu nog een beetje citroensap en of olijfolie over doen.
Labels:
vis
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
darmkanaal kan je tijdens het pellen makkelijk verwijderen.
BeantwoordenVerwijderen