Uiteraard uit het Big Bob Gibson's boek
Kippevleugeltjes met een pittige rub en dan wat gekameliseerde soya bramensaus
Ik vond het orginele recept net te pittig, dus ik heb wat naar eigen inzicht aangepast.
Bereid de bbq voor en creeer een indirect gedeelte rond de 225C
Wat heb je nodig:
Kippevleugeltjes
voor de rub:
2 theelepels zout
4 theelepels bruine suiker (orgineel 2 theelepels)
1 theelepels zwarte peper )orgineel 2 theelepels)
1 theelepel paprikapoeder
1/4 theelepel cayennepeper
1/4 theelepel witte peper
Voor de saus:
2 cups mirin japanse kookwijn
1 1/4 cup sojasaus
1 cup suiker
1/2 cup bramenjam
Doe al de ingredienten voor de saus in een pan en verhit dit al roerend tot er kleine bubbeltjes ontstaan, daarna laat je de saus wat af koelen.
De hoeveelheid saus is genoeg voor meerdere keren, ik doe het als het afgekoeld is, meestal in ziplock en stop het in de vriezer.
Bestrooi de kippenvleugeltjes met de rub en leg ze indirect op de bbq voor ong 30 minuten, halverwege kan je ze een keer omdraaien. Wil je een wat knapperig korstje, dan kan je ze nog even op het eind kort direct grillen.
Je kan wat pecan, kersen of hickory hout toevoegen.
De vleugeltjes kan je dippen in de saus, heerlijk 's avonds bij de film
Eet smakelijk!
Zoals je ziet al meerdere keren op div bbq's klaargemaakt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten