Mijn ouders komen allebei uit Limburg, en 1 van de dingen die ze daar eten is een stoofschotel genaamd zuur vlees. Geserveerd met frites, en in bijna alle Limburgse snackbars te koop.
Nou was het best een uitdaging, want tsja, kan ik het minstens net zo lekker maken dan het zoervleisj van mien mooder?
Officieel is het gerecht met paardenvlees, maar dat had ik even niet voor handen, dus heb ik runder riblappen gemaakt.
Een ideaal middel om dit te maken is een dutch oven, een dikke gietijzeren pan, met goed afsluitende deksel.
500 g stoofvlees
2 uien in ringen
25 cl azijn
75 cl water
1 theel. knoflook
7 laurierbladeren
5 kruidnagels
4 jeneverbessen
peper
zout
3 plakken ontbijtkoek
1 eetl. basterdsuiker
2 eetl. appelstroop
eventueel wat bruin bier voor als het te ver inkookt (water kan natuurlijk ook)
Snij het vlees in kleine stukken en zet deze met wat boter goed aan in de dutch oven.
Bak de uien mee, voeg daarna de rest van de ingredienten toe, leg de ontbijtkoek bovenop.
Ik heb de kruidnagels, jeneverbes en laurier in een thee ei gedaan, scheelt een hoop zoeken als het klaar is.
Ik heb het ongeveer 4 uur met deksel (DO en bbq) op ong 180C indirect gezet, af en toe even roeren, als het te dik wordt kan je wat bruin bier toevoegen.
Toen het klaar was vond ik het iets te zoet, dus ik heb er een klein beetje (theel.) azijn aan toegevoegd.
serveren met frites, eet smakelijk.
SPIFF, dat vind ik nou leuk dat ik dit recept gevonden heb! Jouw recept rook zo lekker op het treffen. Zodra ik dit gemaakt heb dan laat ik je weten hoe het is bevallen. Groet, Pim ( outdoorchef )
BeantwoordenVerwijderenDank je wel voor het delen van dit lekkere recept, ga dit zeker binnenkort eens uitproberen!!
BeantwoordenVerwijderen