Dit recept heeft geen oven of bbq nodig en staat nu al hoog in mijn toetjeslijstje.
Tekst van het recept heb ik schaamteloos van de site van 24kitchen gehaald.
Ingrediënten
Mississippi mud
- 200 ml slagroom
- 2 el suiker
- 1 pak Oreo cookies (Amerikaanse koekjes)
Chocolademousse
- 180 g bittere chocolade
- 110 ml melk
- 2 eierdooiers
- 30 g suiker
- 375 ml slagroom
Pecankaramelsaus
- 75 g ongezouten pecannoten
- 100 ml slagroom
- 100 g suiker
Hak de chocolade fijn. Breng in een pan de melk aan de kook. Klop intussen in een kom de eidooiers met de suiker. Voeg de hete melk al roerend toe aan het dooiermengsel. Schenk het mengsel terug in de pan en laat het op laag vuur al roerend binden.
Neem de pan van het vuur en roer de gehakte chocolade erdoor. Laat afkoelen. Klop de slagroom lobbig en spatel het voorzichtig door de afgekoelde chocoladecrème. Zet de mousse circa 1 uur in de koelkast.
Hak de noten niet al te fijn. Verwarm de room. Laat in een pan met dikke bodem de suiker karameliseren en roer de room erdoor. Roer de pecannoten door de karamelsaus en klop de slagroom met de suiker lobbig.
Verkruimel de koekjes. Maak in glazen lagen van de chocolademousse, koekjes, slagroom en pecankaramelsaus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten