In Amerika worden de worsten kant en klaar verkocht, en thuis voorzien van een favoriete rub en dan op de bbq langzaam gegaard. Ik heb gewoon half om half gehakt genomen (500gr) en deze voorzien van een rub en vulling.
een handige tip om een mooie fatty te krijgen is, om het gehakt in een ziplockzak te stoppen en deze plat te walsen, zo krijg je een mooie egale plak gehakt, daarna snij of knip je voorzichtig de ziplock zak open en je kan de vulling aanbrengen. Dit kan bestaan uit bbq saus, kruiden, kaas, ham, champignons met andere woorden: the sky is the limit. Probeer er alleen voor te zorgen dat je er niet te veel in stopt, je wilt niet dat de fatty gaat scheuren tijdens het rollen. Als je alles klaar hebt, rol je het geheel op en wikkelt het in plastic folie,
Kruiden naar eigen inzicht (be creative!)
een lekker sausje erop, denk aan bbq saus, curry etc
een paar plakjes cheddar kaas
Netjes in folie rollen en folie strak aandraaien en een nachtje opstijven in de koelkast
Indirect op een bbq rond de 110C tot een kerntemp van ong 70C enven laten rusten in alluminium folie
Eet smakelijk!
Geweldig, z'on fattie!
BeantwoordenVerwijderenEn inderdaad the sky is the limit :-)
Ik heb hem laatst gemaakt met 2 eetlepels rub, 50 gram rietsuiker stroop (jawel!) en een beetje zout.
Dat moet je echt eens proberen, je krijgt echt de combinatie zout, zoet en rokerig, heerlijk!
Mooie post weer Spiffs