Paula Deen is de koningin van de calorie, maar dan wel de gevaarlijke soort calorie.... juist ja, de lekkere soort! Het is een variant op de keylime taart, dit is een key lime mouse taart met witte chocolade, nou dat leek me wel wat!
Wat heb je nodig:
50 gr boter voor de taartbodem
Springvorm ong 23 cm en wat extra boter om de vorm in te vetten.
Vulling:
6 eetlepels limoensap (1 eetlepel is ong 15cc)
7 gram gelatine
2.5 cups slagroom (totaal) (1 cup slagroom is ong 235cc)
300 gr witte chocolade (3 repen) gebroken in kleine stukjes
700 gr mon chou
1 cup suiker (ong 200gr)
1.5 eetlepel geraspte limoenschil
100 gr gerapste witte chocolade (1 reep)
Maak de taartbodem volgens recept Dr Oetker, vet de springvorm in en druk de taartbodem goed aan in de springvorm en zet deze in de koelkast.
Laat de gelatine blaadjes ong 5 minuten weken in koud water
Ondertussen verhit je het limoensap op een half hoog vuurtje, knijp de gelatineblaadjes uit en verhit ze langzaam al roerend in een ander pannetje tot het geheel vloeibaar is, roer dit door het limoensap heen en roer hier ook een halve cup slagroom doorheen. Laat het geheel al roerend langzaam pruttelen tot het goed verhit is, niet koken. Haal de pan van het vuur en voeg hier de stukjes chocolade aan toe, en roer dit net zo lang tot je een gladde massa hebt (niet meer boven vuur verhitten)
Zet dit weg en laat het afkoelen.
Doe alle mon chou in een mixerkom en mix dit samen met de cup suiker en de limoenrasp tot een mooie gladde massa, daarna voeg langzaam de chocolademassa (als deze afgekoeld is) erbij, mix dit weer tot een mooie gladde massa.
Zoals je op de foto kan zien, is het mengsel groen, normaal is het mengsel veel lichter, maar ik had voor het limoen effect, een heel klein beetje groene kleurstof toegevoegd.
Daarna mix je de overgebleven 2 cups slagroom totdat je het mooi lobbig is, daarna voeg je de slagroom toe aan de mon chou / chocolade massa en spatel dit er doorheen (niet mixen).
Als alles goed gemengd is, doe je het mengsel in de taartvorm en zet het een nachtje in de vriezer.
Na een nachtje in de vriezer, snij je met een scherp, nat warm mes, de randen eerst los en daarna kijk je voorzichtig of de springvorm loskomt.
Nu kan je de taart versieren door de laatste reep chocolade te raspen en deze gelijkmatig over de taart te strooien.
Laat de taart of op kamertemperatuur komen of zet hem op een hete theedoek, anders krijg je de bodem niet mooi los.
Ik vond hem super!