Mijn vrouw werkt in een ziekenhuis en moet af en toe nachtdiensten draaien, ik vind het dan wel leuk om haar en haar collega's een taartje mee te geven. Nu viel mijn oog gisteren op dit recept, een chocolade pecan taart met caramelsaus.
Wat heb je nodig:
140 gr ongezouten en ongebakken pecannootjes
(1 bakje bij de albert heijn)
200 gr melkchocolade (grof gehakt)
4 geklutste eieren
1/2 cup suiker (125cc, geen idee wat het gewicht is)
1/2 cup lichte bastardsuiker
1/2 cup donkere maissiroop / dark cornsyrup
(de meeste toko's hebben dit)
1/2 theelepel vanille extract
1 snufje zout
1 taartbodem, die kan je zelf maken, ik pak meestal een pak van baukje
(dan heb je ook 50gr boter nodig)
Voor de caramelsaus
3/4 cup suiker
2 eetlepels water
1/2 theelepel limoensap
125cc slagroom
Maak eerst de taartbodem volgens recept en zet deze weg in de koelkast.
Hak de pecannootjes en de chocolade wat kleiner en meng dit met de rest van de ingredienten.
Verwarm de oven voor rond de 175C (recept vraagt om 190C maar dat zit niet op mijn oven, ik vond 200C te hoog), giet het mengsel over de taartbodem en bak het voor ong 45min.
Ondertussen heb je alle tijd om de caramelsaus te maken:
Meng de suiker met het limoensap en het water en los het goed roerend op, op een middelhoog vuur, zodra het opgelost is, stoppen met roeren en het zacht door laten bubbelen (koken) Hou goed de kleur in de gaten, als het mooi caramelachtig van kleur is, van het vuur afhalen en heel voorzichtig al roerend de slagroom toevoegen. Let wel op, de gesmolten suiker is ruim over de 100C dus het reageert heftig als je de slagroom te snel erin giet.
Als de taart klaar is, minimaal een half uur aflaten koelen en dan pas snijden.
Eet smakelijk!
En hij was verrukelijk vanacht!!
BeantwoordenVerwijderenKus wen
Dat ziet er goed uit Spiffs, komt op de to-do-lijst.
BeantwoordenVerwijderenGroeten Frits