zondag 26 december 2010

Taarten

Ok, deze taarten gaan niet op de bbq, maar als aflsuiter van een goede bbq zijn ze super, en het vermelden zeker waard. Het eerst zag ik ze bij een goede vriend en blogger Noskos.

De eerste taart is een Banoffee taart.

Het kwartje viel bij mij pas laat, maar banoffee is een samenvoeging van banana en toffee! deze taart wordt hier regelmatig gemaakt. zorg dat je een niet te grote taartvorm hebt, de meeste recepten (amerikaans) vragen om een kleinere vorm.

Wat hebben we nodig:
taartbodem, deze kan je zelf maken, maar is ook in poedervorm bij de supermarkt te kopen.
3 a 4 Bananen
1 blikje gecondenseerde melk (supermarkt)
250 ml slagroom
1 zakje klopvast (dr oetker)
4 theelepels poedersuiker

Zoals je ziet staat er geen toffee tussen de ingredienten, die gaan we zelf maken, het blikje gecondenseerde melk, laten we 3,5 uur rustig koken in een pan met water, zorg wel dat het blikje onder water blijft, dus mischien tussendoor wat water toevoegen. Laat daarna het blikje wat afkoelen, als je het blikje open maakt is de melk veranderd in caramel!

Verdeel de taartbodem goed over de vorm en doe hier de caramel bovenop.

snij de bananen in schijfjes en verdeel deze over de caramel.

Klop de slagroom met poedersuiker en klopvast op, verdeel deze over de bananen en klaar is je taart.
Je zou hem nog kunnen versieren met geraspte chocolade.

Eet smakelijk!

Een ander heerlijke taart is de Key lime taart, wederom schaamteloos van de site van Noskos gepikt!
Deze zou op de bbq kunnen, maar kan ook in de oven gemaakt worden.

Omdat ik hier geen keylimes kan krijgen, gebruik ik gewoon limoensap.

Wat heb je nodig:
1 taartbodem (zelf maken of dr oetker)
4 eidooiers, 4 eiwitten (gebruik je eiwit uit een pak, dan neem ik 33gr voor 1 eiwit)
1 blikje gecondenseerde melk
1/4 cup suiker
1//2 cup limoensap
wat rasp van een limoen (pas op dat je niet te ver raspt,  je wilt alleen het groene, het witte daaronder is bitter)

Klop de dooiers op totdat ze wat bleker en lobbig zijn.
Voeg hieraan de melk toe en mix dit goed door mekaar.
voeg al roerend de helft van het limoensap toe, als dit goed gemixed is, voeg je de rest van het sap en de rasp toe.

Doe het mengsel in de taartvorm en klop de vorm een paar keer op het aanrecht om luchtbellen te verwijderen.

Stop de taart 12 minuten in een voorverwarmde oven (175C)

Laat de taart afkoelen en stop hem een uurtje in de vriezer.

Mix de eiwitten in een kom, zorg dat de mixer en de kom goed onvet zijn, door het bv schoon te maken met wat keukenpapier en limoensap.
Als de eiwitten opstijven kan de suiker erbij, goed doormixen totdat je de kom onderste boven kan houden (zonder dat het er uit valt!)

Dek de taart af met de opgeklopte eiwitten (meringue) en geef deze een mooie kleur door hem bv op de bbq of ovengrill te stoppen. Uiteraard kan je je ook uitleven met een creme brulee brander.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten